facebook-normaal symbaloo-normaal  twitter-normaal 

Ten Hag telt zegeningen: "Zijn tevreden met dit punt"

Gepost in fcupdate


22:02 – De laatste wedstrijd van 2016 is voor FC Utrecht in 0-0 geëindigd. Op bezoek bij Roda JC, dat dit seizoen patent lijkt te hebben op remises, wisten de domstedelingen geen afstand te nemen van de Limburgers. Erik ten Hag had dat graag anders gezien, maar maakt zich niet al te druk om het gelijkspel.

Ten Hag zag dat er in de eerste helft, onterecht, een Utrecht-goal werd afgekeurd. "We hadden een situatie neergezet die we fantastisch uitvoerden. Als je dan achteraf de beelden ziet, en ziet dat het een reglementaire goal is, dan is dat ontzettend wrang. Het is bepalend voor het verdere verloop van de partij."

Na het uitvallen van aanvoerder Willem Janssen had Utrecht het lastig. "Drie duels in zes dagen waarvan twee duels op kunstgras, dat eist dan zijn tol", weet Ten Hag in zijn terugblik op de clubsite. "Na het uitvallen van Willem werd de wedstrijd stroperiger en kreeg ook Roda JC kansen, van waaruit ze ook gevaarlijk werden. We kwamen hier voor de volle winst, maar gaandeweg de tweede helft bleek dat een punt vandaag het maximaal haalbare was."

"Aan het einde van de rit zijn we met dit punt tevreden. In een week waarin we drie wedstrijden moesten spelen een zege boeken in de competitie, doorbekeren en vervolgens hier in Kerkrade een punt pakken, dat samen maakt een uitstekende week. We hebben een uitstekend half jaar achter de rug. De laatste weken hebben we uitstekend gespeeld, attractief voetbal laten zien en veel punten gepakt. We hebben ons gepositioneerd en daarop kunnen we in 2017 voortborduren."


fcupdate


Web Statistics