facebook-normaal symbaloo-normaal  twitter-normaal 

Ajax met Riedewald en El Ghazi, Guardado in basis PSV

Gepost in fcupdate


15:48 – Op deze voetbalzondag zijn de meeste ogen gericht op de kraker tussen Ajax en PSV, die om 16.45 uur afgetrapt wordt in de Amsterdam ArenA. De Amsterdammers zullen het gat met koploper Feyenoord bij een zege tot drie punten verkleinen, de Eindhovenaren komen in het geval van een overwinning op gelijke hoogte met Ajax en op zes punten achterstand op Feyenoord.

Bij Ajax zijn er weinig grote verrassingen te vermelden in de basisopstelling. Jairo Riedewald is, zoals verwacht, door coach Peter Bosz aangewezen als de vervanger van de geschorste Nick Viergever. Bertrand Traoré is er nog altijd niet bij wegens zijn blessure, waardoor Anwar El Ghazi vanaf de aftrap mag opdraven namens de Amsterdammers. Daley Sinkgraven is tot slot teruggekeerd op de positie van linksachter.

Aan de zijde van PSV vallen meerdere dingen op in de basiself. Andrés Guardado begint bij de comeback na zijn blessure meteen weer in de basis. Naast de belangrijke Mexicaan hebben ook Jetro Willems, Luciano Narsingh en Gastón Pereiro een basisplaats gekregen van trainer Phillip Cocu. Siem de Jong moet zich tegen zijn voormalig werkgever tevreden stellen met een plaats op de bank. Daar zitten ook onder meer Jorrit Hendrix, Nicolas Isimat-Mirin, Joshua Brenet, Steven Bergwijn en Oleksandr Zinchenko.

Het laatste eredivisieduel voor de winterstop wordt gefloten door scheidsrechter Pol van Boekel.

Opstellingen
Ajax: Onana; Veltman, Riedewald, Sánchez, Sinkgraven; Schöne, Klaassen, Ziyech; El Ghazi, Dolberg, Younes.
PSV:  Zoet; Arias, Schwaab, Moreno, Willems; Guardado, Pröpper, Ramselaar; Narsingh, Luuk de Jong, Pereiro.


fcupdate


Web Statistics