facebook-normaal symbaloo-normaal  twitter-normaal 

Luuk de Jong: "Hoop dat Feyenoord dit niet volhoudt"

Gepost in fcupdate


20:10 – Ajax-aanvoerder Davy Klaassen heeft ondanks een achterstand van vijf punten op koploper Feyenoord nog hoop op de landstitel, maar dat geldt ook voor Luuk de Jong. De captain van PSV weet dat de Rotterdammers maar liefst acht punten voor staan, maar denkt niet dat het al einde titelrace is voor de Eindhovenaren.

Wat duidelijk naar voren komt als De Jong het journaille in de mixed zone van de Arena te woord staat na de 1-1 tussen Ajax en PSV, is dat de spits zich nog niet gewonnen geeft in de titelstrijd. "Feyenoord is wel een stabiele ploeg geworden, ze raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Toch hoop ik dat ze dit niet zullen volhouden. We hebben het zeker nog niet opgegeven, er zijn nog zeventien wedstrijden te gaan. Natuurlijk, acht punten is een gaatje. We moeten er echt voor zorgen dat dit gat niet groter wordt. Het is zaak om, net als vorig jaar, weer een goede reeks neer te zetten na de winterstop."

De sleutel zit hem in het scoren, vindt De Jong. "Ik heb in de eerste seizoenshelft vaak genoeg gezien dat we kwaliteiten hebben. Het is alleen te vaak zo dat we die doelpunten niet maken. Daar ben ik zelf ook verantwoordelijk voor. Het is alleen best moeilijk om daar een oplossing voor te vinden. We komen te vaak niet door de muur van de tegenstander heen", constateert de spits.

De Jong zag PSV zondagmiddag in de wedstrijd groeien tegen Ajax. "In de eerste helft waren wij wat afwachtend en slordig. We kunnen veel beter dan dat. In de tweede helft gingen we meer druk zetten, waardoor het meer op en neer ging. Dat was beter voor ons", aldus de aanvoerder, die Andrés Guardado twee Ajacieden (Kasper Dolberg en Anwar El Ghazi) de wedstrijd uit zag schoppen. "Dat doet Andrés echt niet met opzet. Iedereen kent hem, hij gaat niet zomaar over de schreef. Die blessuregevallen gebeuren nou eenmaal soms. Het hoort bij zo'n pittige wedstrijd."

Tot slot was broer Siem de Jong de belangrijkste man bij PSV, omdat hij de winnende goal maakte. "Dat is zeker mooi, als broer is dat toch speciaal. Het zal hem een boel energie geven. Siem is er nuchter onder, al zal hij er natuurlijk wat gevoelens bij hebben. Hij wil graag belangrijk voor het team zijn en het is mooi dat dit gelukt is. Hij wil zich laten gelden, omdat hij twee zware jaren heeft gehad."


fcupdate


Web Statistics