facebook-normaal symbaloo-normaal  twitter-normaal 

'Cupfighters' van Lazio spelen bekerfinale tegen Juventus

Gepost in fcupdate


22:55 – Lazio Roma heeft woensdag een ticket voor de finale van de Coppa Italia bemachtigd. De Biancocelesti wisten ten koste van bekerhouder Napoli door te gaan naar de eindstrijd. Nadat de heenwedstrijd in het Stadio Olimpico in Rome in 1-1 was geëindigd, werd de return in het Stadio San Paolo met 0-1 gewonnen door de Romeinen.

Het was een clash tussen Jonathan de Guzman en Stefan de Vrij en Edson Braafheid. De Vrij en Braafheid stonden in de basis bij Lazio, waar Wesley Hoedt komende zomer ook nog eens naartoe verkast. De Guzman kwam na ruim een uur spelen bij Napoli in het veld voor Dries Mertens. Braafheid werd na 83 minuten spelen gewisseld, vlak nadat Senad Lulic op aangeven van smaakmaker Felipe Anderson voor de enige treffer van de wedstrijd had gezorgd. De Bosniër schoot Lazio zodoende in Napels naar de finale.

Lazio heeft haar status als 'cupfighters' onderstreept. De formatie uit de hoofdstad bereikte al acht keer de finale en won de Coppa Italia al zes keer in de clubhistorie. De afgelopen drie jaar leverden twee finaleplaatsen op. In 2013 werd er ten koste van stadgenoot en aartsrivaal AS Roma beslag gelegd op de trofee.

De Vrij en Braafheid stuiten in de eindstrijd op Juventus, dat een 1-2 thuisnederlaag tegen Fiorentina met een 0-3 zege in Florence wist goed te maken.


fcupdate


Web Statistics