facebook-normaal symbaloo-normaal  twitter-normaal 

'PSV komt afspraken over salarisplafond niet na'

Gepost in Nu.nl Voetbal


PSV beloofde in 2011 een plafond van 1 miljoen euro per jaar in te voeren, nadat de gemeente Eindhoven de club in financieel opzicht te hulp was geschoten.

Volgens NRC blijkt uit de documenten van Football Leaks dat PSV een aantal spelers meer dan 1 miljoen euro per jaar heeft betaald. Door spelers bijvoorbeeld tekengeld en bonussen te geven bovenop het salaris, omzeilt de club het eigen plafond.

De spelers om wie het gaat zijn: Adam Maher, Luciano Narsingh, Stijn Schaars, Luuk de Jong, Gaston Pereiro, Hector Moreno en Andres Guardado. Ook de inmiddels vertrokken Maxime Lestienne, Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum zouden op die manier meer dan 1 miljoen euro per jaar hebben verdiend.

Gerbrands

In een reactie op het artikel zegt algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV tegen NRC dat de analyse van de krant een 'onvolledige interpretatie van enkele feiten' is. "Maar wij willen en kunnen niet ingaan op details vanwege de in contracten vastgelegde geheimhouding."

De gemeente Eindhoven schoot PSV in 2011 te hulp met een lening van 48 miljoen euro. De Eindhovense club werd daarmee van een dreigende ondergang gered.

Een van de afspraken met de gemeente was dat PSV sindsdien met een salarisplafond zou werken, waar alleen in uitzonderlijke gevallen van afgeweken kon worden.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie

Door: NU.nl


NU - Voetbal


Web Statistics