facebook-normaal symbaloo-normaal  twitter-normaal 

Hiddink denkt dat terugval Oranje voorbij is

Gepost in Nu.nl Voetbal


"Dit was een fijne wedstrijd. Na het onverwacht succesvolle WK kenden we een terugval, maar ik heb het gevoel dat we de goede kant opgaan", aldus Hiddink tegen de NOS.

"We zitten nog volop in het ombouwen van het elftal. Jonge spelers zijn internationaal aan het doorgroeien en de oude spelers zorgen voor de nodige ervaring. Dat loopt goed."

De keuzeheer was trots op zijn elftal na de belangrijke winst in het EK-kwalificatieduel. Oranje staat nu derde en is koploper IJsland en nummer twee Tsjechië nog niet uit het zicht verloren.

"We moesten hier winnen en ik moet de jongens een compliment geven. Ze hebben dit met volle overgave gedaan. We hebben weer aansluiting."

Letland-Nederland in beeld

Hiddink moest de niet helemaal fitte Robin van Persie wisselen en zag zijn vervanger Georginio Wijnaldum de openingstreffer maken. "Met die wissel hebben we de juiste planning gemaakt. We kregen meer dynamiek."

De trainer hield zich op de vlakte over de wisselwerking tussen Klaas-Jan Huntelaar en Van Persie. "We kunnen niet elke wedstrijd met Van Persie en Huntelaar samen spelen. Dat moeten we per wedstrijd bekijken."

Oranje verheugt zich op de thuiswedstrijd tegen IJsland en het uitduel met Turkije in september. "Dat wordt zeer interessant. Puntenverlies was zeer vervelend geweest, we moesten dit winnen."

Door: NU.nl


NU - Voetbal


Web Statistics